în

Stirile zilei de azi 24 Martie 2021

Trends News prezintă stirile zilei de azi 24 Martie 2021, din domeniile: intern, economic, sport, extern, lifestyle şi tehnologii.

#1 Iohannis: Pentru România nu dorim o carantină naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu se doreşte o carantină naţională şi a făcut apel la respectarea restricţiilor şi pentru accelerarea campaniei de vaccinare.

#4 Comisia Europeană se aşteaptă la o creştere a infectărilor

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, a semnalat miercuri că situaţia epidemiologică se menţine ''alarmantă'' în multe state membre ale UE, mai ales din cauza noilor variante ale coronavirusului, şi a semnalat că sunt de aşteptat noi creşteri ale numărului contaminărilor şi spitalizărilor în săptămânile următoare, relatează agenţia EFE.

#5 Hong Kong suspendă vaccinarea cu serul de la Pfizer/BioNTech

Autorităţile din Hong Kong au oprit miercuri administrarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech, invocând o măsură de precauţie din cauza unui defect de ambalare a produsului, o decizie care va încetini, cel mai probabil, o campanie de vaccinare desfăşurată deja destul de lent, transmite Reuters.

#7 Raluca Turcan despre regândirea legii salarizării

Regândirea legii salarizării şi a sistemului de sporuri are ca obiectiv, printre altele, reaşezarea coeficienţilor de ierarhizare pentru fiecare familie ocupaţională de funcţii bugetare, astfel încât eventuala eliminare a unor sporuri să fie compensată, iar angajatul să nu piardă din venituri, a transmis, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

#8 Moţiune simplă: PSD cere demisia ministrului Oros

PSD cere demisia ministrului Adrian Oros printr-o moţiune simplă depusă, miercuri, la Camera Deputaţilor, social-democraţii transmiţând că munca în agricultură "nu e la patru ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept", ci "cu sudoare, cu nelinişti, cu griji, cu mâini crăpate, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoşească".

#10 CCR cu privire la desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea asupra Legii pentru aprobarea OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

"Curtea Constituţională, în cadrul controlului legilor anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 33 de senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat şi a constatat că Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 şi Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 sunt neconstituţionale, în ansamblul lor", potrivit unui comunicat al CCR transmis AGERPRES.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Tu ce crezi?

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading...

0
România U21

România U21 – Olanda U21: Începe aventura la Euro

Horoscop zilnic 25 martie 2021